Korsan İsrail Mahkemesi, Kudüs’te 24 Daire İçin Yıkım Kararı Verdi

  • 11 Mayıs 2015
  • 951 kez görüntülendi.
Korsan İsrail Mahkemesi, Kudüs’te 24 Daire İçin Yıkım Kararı Verdi

Kudüs’teki Sulh Mahkemesi, kentin kuzeyinde Hılletu’l Gır’an adıyla bilinen bölgedeki Semir Umeys Mahallesi’nde bulunan sekiz bina için 1971’den bu yana Yahudi yerleşimcilere ait olduğu iddiasıyla tahliye kararı verdi.

Tahliye kararı verilen sekiz binada 23 daire bulunduğu ve 110 kişinin yaşadığı, işgal mahkemesinin daire sahiplerine oturdukları daireleri boşaltmaları için 1 Ağustos’a kadar süre tanıdığı belirtildi.

Filistin’de yayınlanan “El-Quds” gazetesi, daire sahiplerine dayandırdığı haberinde, işgal mahkemesinin daire sahiplerini oturdukları daireleri kendi elleriyle yıkmak ile gerçek sahipleri olduğunu iddia ettiği Yahudi yerleşimcilerden satın almak arasında tercihe zorladığını yazdı.

Gazete, boşaltılması talep edilen binaların 9 dönüm üzerinde bulunduğunu ve daire sahiplerinin 2001 yılında bölgede 19 dönüm arazi satın aldıklarını fakat işgal rejimi askeri idaresinin ırkçı ayrım duvarı için 10 dönümüne el koyduğunu bildirdi.

İşgal yönetimi, çeşitli bahanelerle Kudüs’te yaşayan Filistinlilerin evlerini yıkarak onları göçe zorluyor ve bu şekilde kentteki Filistinli nüfusunu azaltmayı planlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.