Köylülerin Direnişi Sonuç Verdi…

  • 14 Ocak 2015
  • 816 kez görüntülendi.
Köylülerin Direnişi Sonuç Verdi…

İstanbul Otoyolu inşaatında kullanılmak üzere malzeme alınacak taş ocağının kurulmak istendiği Kemalpaşa ilçesinin Akalan köyünde vatandaşların mücadelesi sonuç verdi. 5’inci İdare Mahkemesi, ‘ÇED gerekli değildir’ kararı için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan savunma gelinceye kadar yürütmeyi durdurdu. 2’si kadın 19 köylü için şantiyedeki iş makinalarına zarar verdiği için ikinci bir soruşturmanın da başladığı öğrenildi.

İzmir- İstanbul arasında yapımı halen devam eden otoyol inşaatında dolgu malzemesi çıkartılması amacıyla Kemalpaşa İlçesi’nin Akalan köyünün hemen bitişiğinde taş ocağı açılmasına karar verdi. Kendilerinden habersiz alınan bu karara tepki gösteren köylüler, yürütmenin durdurulması için hukuk mücadelesi başlattı. Bunun yanı sıra yine köylüler, taş ocağı için şantiye kurulup iş makinalarının gelmesine isyan etti.

Geçen hafta şantiye binasını basan köylüler, iş makinaları ile şantiye binalarının camlarını kırdı. Direnişlerini sürdüren Akalan Köylüleri, şantiyenin karşısında çadırlar kurup 24 saat nöbet tutmaya başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.