Kubha: Direniş Eylemlerinin İvme Kazanması İntifadanın Gücünü Gösteriyor

  • 24 Mart 2016
  • 839 kez görüntülendi.
Kubha: Direniş Eylemlerinin İvme Kazanması İntifadanın Gücünü Gösteriyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Vasfi Kubha, işgal altındaki Batı Yaka’da işgale karşı direnişin güçlü bir şekilde sürmesinin ve ivme kazanmasının, bireysel eylemlerin devam etmesinin intifadanın çok güçlü bir şekilde sürdüğünün kanıtı olduğunu belirterek, bu eylemlerin işgal altındaki birçok farklı şehirde devam ederek coğrafi olarak çeşitlilik göstermesinin ise Filistin topraklarının bir bütün olduğu mesajını verdiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine özel demeç veren eski bakanlardan Vasfi Kubha, son günlerde düzenlenen eylemlerin bu düzeyde, bu cesarette ve farklı bölgelerde meydana gelmesinin Kudüs İntifadası’nın hâlâ devam ettiğini gösterdiği gibi, tarihi bütün Filistin topraklarının da bir olduğunu ve yaşanan intifadanın her tarafı kapsadığını açıkça gösterdiğini ifade etti.

Hamas liderlerinden Kubha yaptığı değerlendirmede ayrıca, direnişçi ve devrimci gençleriyle Filistin direnişini çizilen sınırların engelleyemediğini ve duvarların da alıkoyamadığını belirtti.

Gençlerin işgale karşı yaptıkları eylemlerle coğrafi olarak Filistin’in bir tek parça olduğu, nehirden denize kadar bütün toprakların Filistinlilere ait olduğu ve burada onların dışında kimsenin hakkının olmadığı konusunda vermek istedikleri mesajın bedelini ise canlarıyla ve akıttıkları kanlarıyla verdiklerini sözlerine ekledi.

Filistinli direnişçi gençlerin düşmanla görüşmelere katılan ve bu konuda ısrar eden Filistinli heyete ne tür bir mesaj verdikleriyle ilgili olarak yöneltilen bir soruya ise Hamas lideri Kubha şu cevabı verdi: Filistinli gençler kahramanca eylem ve direnişleriyle bunlara “oyun artık yeter”, “hafife almayı bırakın”, “bu kadar zaman kaybetme yeter, “bu kadar pervasızlık yeter” demek istiyorlar. Hakkı geri almanın ve Kudüs’e gitmenin yolu açık, pusulası da biliniyor.

Farklı gruplara mensup gençler bireysel kararlar alıp yaptıkları eylemlerle de gruplara çok önemli bir mesaj vermek istiyorlar. Gençler bu çıkışlarıyla bütün gruplara, işgali reddetme ve ona karşı durup direniş göstermenin Filistin halkını birleştirmenin en kestirme yolu olduğunu söylemek istiyorlar.
Tecrübeler ve gelişmeler, Filistin halkının ancak direniş saflarında birleşebileceğini gösterdi. İşgalci öldürürken ayırım yapmıyor. Attığı kurşunlar Filistinlileri ayırt etmiyor. Sıktığı kurşunlar Filistinlileri siyasi görüşlerine, renk ve dinine göre taksim etmiyor. Herkes onun hedefindedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.