“Kudüs, Filistin’in ebedi başkenti olarak ilan edilsin”

  • 19 Ocak 2018
  • 950 kez görüntülendi.
“Kudüs, Filistin’in ebedi başkenti olarak ilan edilsin”

Dün Mısır el-Ezher üniversitesinde uluslararası Kudüs’e destek konferansına katılanlar, “Kudüs’ün ” Filistin’in ebedi başkenti ilan edilmesine vurgu yaptılar.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre söz konusu toplantıya katılanlar, Amerika başkanı Donald Trump’ın Kudüs kentini siyonist rejimin başkenti olarak ilan etmesine karşı kesin muhalefetini bildirerek, bu kararın durdurulması için bir an önce girişimlerde bulunulmasını istedi.

2018’in Kudüş şerif yılı olarak ilan edilmesinin önerildiği toplantı, 86 ülkeden üst düzey temsilcilerinin katılımı ile 17-18 ocak tarihleri arasında Mısır el-Ezher üniversitesinde düzenlendi.

Amerika başkanı Trump 6 Aralık 2017 tarihinde Kudüs kentini siyonist rejimin başkenti olarak tanıdığını belirterek, dışişleri bakanlığından büyükelçiliğin bu kente taşınma talimatı verdi.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Kudüs kenti, Filisitn topraklarının ayrılmaz bir parçası olarak İslam’ın kutsal 3 önemli mekanlarından biridir. Siyonist rejim 1967 yılından itibaren bu kenti işgalinde bulunduruyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.