Kudüs Müftüsü: Mescid-i Aksa yeni bir intifadanın eşiğinde

  • 12 Mart 2019
  • 1.444 kez görüntülendi.
Kudüs Müftüsü: Mescid-i Aksa yeni bir intifadanın eşiğinde

Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya ve namazgahlarına düzenlediği baskınların krizlerin patlak vermesine ve yeni bir intifadaya yol açacağı uyarısında bulundu.

Hüseyin, önceki gün olduğu gibi işgal polislerinin Er-Rahme Kapısı Namazgahı’na ayakkabıyla girmelerinin Müslümanlara hakaret anlamına geldiğini bildirdi.

Onlarca işgalcinin, siyonist bakanların ve milletvekillerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğine ve ayin yaptığına dikkat çeken Hüseyin, bu tür provokasyonların Mescid-i Aksa’yı savunmak için din savaşı başlatacağını söyledi.

Şeyh Muhammed Hüseyin, Er-Rahme Kapısı Namazgahı’nı Yahudileştirilmekten korumak için planları olduğunu ve Mescid-i Aksa bekçilerinin Er-Rahme Kapısı Namazgahı önünde hafta boyu nöbet tutacaklarını ifade etti.

İşgal güçlerine Kudüslüleri Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmaması için baskı yapmak istediklerini bildiren Hüseyin, ırkçı olarak nitelediği uzaklaştırma cezalarını kınadı.

Şeyh Hüseyin, Müslümanlardan Cuma günü Mescid-i Aksa’ya gitmelerini ve işgalcilerin planlarına karşı hafta boyu Mescid-i Aksa’da nöbet tutmalarını istedi.

Kudüslülerin işgalcilere direnmeye devam ettiklerini bildiren Hüseyin, Kudüs halkını hedef alan ihlallerin onları Mescid-i Aksa’yı savunmaktan alıkoyamayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.