Kudüs’ün Şa’fat Mahallesi Yahudi Yerleşim Merkezleriyle Kuşatılıyor

  • 12 Mart 2017
  • 958 kez görüntülendi.
Kudüs’ün Şa’fat Mahallesi Yahudi Yerleşim Merkezleriyle Kuşatılıyor

Kudüs’ün Şa’fat mahallesinin etrafının tamamen yahudi yerleşim merkezleri tarafından kuşatıldığı bunun için hazırlıkların son aşamasına geldiği, işgalcilere ait iş makinelerinin ve buldozerlerin Şa’fat mahallesinin arazileri üzerinde yer alan Er-Re’s ve Es-Sehl mıntıkalarına yerleştirildiği ifade edildi.

Kudüs’ün taşra mahallelerinden olan Şa’fat mahallesinin etrafındaki yahudi kuşatmasının artırılması için Ramat Şolomo yahudi yerleşim merkezine yüz adet yeni yerleşim biriminin eklenmesinin kararlaştırıldığı ve bunun için 150 dönümlük arazinin gasp edilmesinin planlandığı ifade edildi.

İşin ilginç yanı ise bu arazilerin Filistinli sahiplerinin ev inşa etmek amacıyla yaptıkları ruhsat başvurularının geri çevrilmesi ve buna da söz konusu arazilerin tarım arazisi olduğu, üzerine bina inşa edilemeyeceği gerekçesinin gösterilmesi. Tarım arazisi olduğu gerekçesiyle Filistinlilerin üzerine ev inşa etmelerine izin verilmeyen arazilere bugün işgal rejimi yahudi yerleşimciler için üstelik arazileri sahiplerinden zorla gasp etmek suretiyle bina inşa ediyor.

İşgalcilerin buldozerlerinin ve iş makinelerinin inşaat için düzleme ve yıkım faaliyetlerini başlattığı araziler üzerine planlandığı şekilde evlerin inşa edilmesi durumunda Şa’fat mahallesi her tarafından yahudi kuşatmasına alınmış olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.