Kuveyt: Körfez’de Savaş İhtimali Yüksek!

  • 17 Mayıs 2019
  • 2.171 kez görüntülendi.
Kuveyt: Körfez’de Savaş İhtimali Yüksek!

Kuveyt Meclisi’nde bölgesel gelişmelerle alakalı oturumun ardından gazetecilere açıklama yapan Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk Ganim, ABD, İran Ve Körfez  ülkeleri arasında yükselen gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı’nın siyasi durumu özetlediğini, her ihtimale karşı  hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptığını aktaran Ganim, milletvekillerinden  Muhammed ed-Delal’in pazar günü mecliste konuya ilişkin bildiri hazırlamakla  görevlendirildiğini söyledi.

Dışarıda yaşanan gelişmeler için “İyi değil ve güven vermiyor.” diyen Ganim, içerideki durum için ise “Hükümetin hazırlıklarının öncekinden daha iyi olduğuna inanıyoruz.”  ifadesini kullandı.

Bölgede savaş çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Ganim, bunun aksini temenni ettiklerini dile getirdi.

Dışarıdan gelen zorluklara karşı “akıllıca ve sorumlulukla hareket etmeye” ihtiyaçları olduğunu ifade eden Ganim, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgedeki son gelişmeler görüşüldü. Devletimizin herhangi bir  olağanüstü duruma karşı hazırlıkları konuşuldu. Meclis çoğunluğun onayıyla gizli  bir oturum düzenledi. Dışişleri Bakanı durumun ne kadar tehlikeli olduğuna  ilişkin bir buçuk saatlik bir sunum yaptı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.