Laricani: ABD, dünyada izole olmuştur

  • 17 Şubat 2020
  • 1.461 kez görüntülendi.
Laricani: ABD, dünyada izole olmuştur

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, ABD’nin hegemonist politikalarına işaretle, mantıksız politikalarıyla ABD’nin şimdiki başkanı döneminde dünyada daha da izole olduğunu belirtti.

Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştükten sonra Beyrut’a geçen İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani burada, bir grup Lübnanlı elit ile biraraya geldi.

ABD’nin yaptırımlarının İran’ın ekonomisinin muhtelif alanlarda canlanmasına yol açtığına dikkat çeken Laricani, şimdiki durumda İran’ın petrol dışı ihracatının 40’a dolara ulaştığını vurguladı.

Amerikan Yüzyılın Anlaşması planına da dikkat çeken Laricani, Yüzyılın Anlaşması’nın doğmadan öldüğünü söyledi.

İran’ın bölgedeki Arap ülkeleriyle diyaloğa hazır olduğunu ifade eden Laricani, bazı Arap ülkelerinin ABD tarafından kandırıldıklarını kaydetti.

İran’ın Siyonist rejim tarafından tehdit edilmesi hakkında ise İslami Şura Meclisi Başkanı, Siyonist rejimin İran’a saldıracak cesarette olmadığını, Suriye’deki boş binaları hedef alarak, İran üslerini vurduğunu iddia ettiğini, bunun tamamen yalan olduğunu vurguladı.

Laricani, Korgeneral Kasım Süleymani’nin terörle mücadelede küresel kahraman olduğunu belirterek, bölge milletlerinin Amerikalı teröristlerin kalleş cinayetine yanıtının sadece onların Batı Asya’dan çekilmeleri olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Veli dedi ki:

    ABD izole oldu ona bağımlı ittifak halinde olan suud vd. Haricindeki musluman gecinen ülkelerde akıl dumuruna uğradı siyasetçileri hiç olmadığı kadar sapirsacma politikalarla dumura uğruyor ve ugratiyor halkını çok güzel profesyonelce uyutuyor kadinlarida dinsizlik namına acildikca açılıyor sacildikca sacılıyor iki kesimde hiçbirşey olmamış gibi gayet rahat doğal kendinden emin yolda yürüyor

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.