Laricani: Düşman bölgede kargaşa ve terörizmin devam etmesini istiyor

  • 30 Ekim 2016
  • 912 kez görüntülendi.
Laricani: Düşman bölgede kargaşa ve terörizmin devam etmesini istiyor

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, bölgedeki kargaşa ve mevcut şartların bir gurup terörist tarafından oluştuğunu ve düşmanın kargaşanın bitmesini istemediğini söyledi.

İsfahan’da bir toplantıda konuşan Laricani, Suriye, Yemen, Irak gibi İslam ülkelerinin kargaşa içinde olduklarını ve bu durumun Siyonist rejim lehine olduğunu söyledi.

Laricani,’’ ABD ve Siyonist stratejistler İslam dünyası için en iyi durumun savaş hali olduğunu bildirmekte ve onlar için İran ve Hizbullah’ın zaferi en kötü durumdur’’dedi.

Bölgedeki savaşların ve kavgaların bitmesi için bir umut ışığı doğduğunda büyük devletlerin toplantı yaptığını ve kavgaların devamını sağladıklarını ifade eden Laricani, ‘’Bu güçler 60 ülke ile birlikte teröristler karşısı koalisyon oluşturdular fakat bölgede savaşın bitmesini istemedikleri için bölgedeki çatışmaları tırmandırmaktalar’’ dedi.

Laricani, ‘’Onlar El Nüsra gibi guruplarla güçlü ilişkiler kurdular ve arka planda teröristlere lojistik destek sağlıyorlar ve elde edilen silahlar da bunu göstermektedir’’ diye konuştu.

Laricani düşmanın, azimli ve gerçek iradeler, İslami ve tevhidi düşünceyi sarsmaya çalıştığını ve bu uğursuz hedeflerine varmak için medyayı kullandığını ifade etti.

İslami Şura Meclisi Başkanı, ekonomik kriz ve Müslümanlar’a ekonomik darbe vurmayı, düşmanın diğer planlarından olduğunu belirterek, İran’a yönelik yaptırım, petrol fiyatının düşürülmesi, ekonomik kriz ve bölgesel çatışma oluşturmanın düşmanın esas planlarından olduğunu hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.