Laricani Ummanlı meslektaşı ile görüştü

  • 02 Eylül 2015
  • 757 kez görüntülendi.
Laricani Ummanlı meslektaşı ile görüştü

İran İslami Şura Meclisi başkanı, bölge şartları ve terörizm tehlikesi dikkate alınarak, Suriye krizi için acil bir çözüm ve çıkış yolunun bulunmasının zaruri olduğunu bildirdi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre dün New York’da Umman meclis başkanı ile bir araya gelerek görüşen İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Suriye’de askeri girişimlerin sonuçsuz olduğunu bildirerek, Suriye meselesinin artık kesinlikle siyasi bir çözüm yolunun bulunmasını gerekli kılan bir noktaya vardığını bildirdi.

Umman’ın Suriye krizindeki etkileyici rolünü olumlu niteleyen Laricani, Suriye krizinin ancak Suriye halkının kendi iradesiyle çözümlenebileceğini belirtti.

Teröristler ve radikallerin dışında tüm siyasi grupların Suriye’nin geleceğinde söz sahibi olması gerektiğini hatırlatan Laricani, ayrıca Yemen meselesine de temasla Ulusal birlik hükümetinin Yemen krizinin çözüm yolu olduğunu bildirdi.

Umman meclis başkanı da bu görüşmede askeri yolların şimdiye kadar katliam, tahribat, harabeden başka bir şey vermediğini belirterek, siyasi taraflar arasında yapılacak diplomatik görüşmelerin krizlerden çıkılmasının tek yolu olduğuna inandıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.