Lavrov: Beşar Esad’ın gitmesini isteyenler Suriye’de barışa engel oluyorlar

  • 03 Aralık 2016
  • 1.029 kez görüntülendi.
Lavrov: Beşar Esad’ın gitmesini isteyenler Suriye’de barışa engel oluyorlar

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, İtalya’da yaptığı açıklamada, Suriye cumhurbaşkanının devrilmesi ve istifasını isteyenlerin Suriye’de barışa engel olduklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalyan meslektaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısında Rusya’nın Suriye’de barışın sağlanması için  görüşmelere  destek verdiğini söyledi.

İtalya’nın en eski düşünce kuruluşu ISPI’nın, bu yıl Roma’da ikincisini düzenlediği ‘MED 2016 — Akdeniz Diyalogları Uluslararası Forumu’nda konuşan Lavrov, Suriye’nin bazı bölgelerinde El Nusra kontrolünün devam etmesini sağlamaya yönelik çabaların kabul edilemez olduğunu söyledi. Halep’in doğusundaki mevcut durumun ılımlı muhalifleri teröristlerden ayırma görevinde yaşanan başarısızlıktan kaynaklandığını ifade eden Rusya Dışişleri Bakanı, şöyle devam etti: “ABD’nin Ocak 2016’da verdiği taahhüde rağmen, Suriye muhalefetinin bazı yabancı dostlarının muhalifleri El Nusra Cephesi’nden ayırmadaki başarısızlığın sonucuna tanıklık ediyoruz. O zaman bize birkaç hafta içinde ayırt etme işlemini tamamlayabileceklerini söylediler. Bunu siyasi sürecin başlaması ve insani meselelerin çözülmesi takip edecekti. Farklı muhalif gruplar müzakere sürecinde yer alacaktı.”

Rusya ve ABD’nin Suriye’deki ortak çabalarına da değinen Lavrov, Washington’un bu konuya ilgi duyması durumunda 20 Ocak’ta Beyaz Saray’a çıkacak Donald Trump yönetimi ile terörle mücadele alanında işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

İtalya dışişleri bakanı da, Suriye’de barışın  sağlanması çabalarına destek verdiklerini belirterek İtalya için önceliğin mülteciler meselesi olduğunu  zira Suriye buhranından dolayı mültecilerin Akdeniz üzerinden Avrupa’ya gelmeye çalıştığını söyledi. İtalya dışişleri bakanı, Suriye sorununun askeri çözüm yolunun olmadığını da söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.