Lazkiye ve Hama’da teröristlere ağır darbe

  • 06 Mart 2018
  • 1.129 kez görüntülendi.
Lazkiye ve Hama’da teröristlere ağır darbe

Suriye ordusu, en-Nusra Cephesi, Hizbut Türkistani ve Ketibetu Ensaril İslam terör örgütlerinin, Lazkiye’nin kuzey doğusuyla, Hama’nın kuzey batısına yönelik saldırılarını etkisiz hale getirdiler.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Suriye ordusu bu operasyonda teröristlere ağır darbe indirerek onlardan bir grubu öldürdü, silah ve teçhizatını da ele geçirdi.

Şam’da bir polis yetkilisi de yaptığı açıklamada, Suriye ordusunun Doğu Guta’da kendi operasyonlarının devamında Beyti Naim köyünü teröristlerden geri almayı başardıklarını bildirdi.

Öte yandan Suriye ordu birliklerinin başkent Şam kırsalı Doğu Ğuta’da Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer terör örgütlere karşı operasyonlarını sürdürürlerken, Doğu Ğuta’da bulunan sivil vatandaşları tahliye etme çabalarını da sürdürüyor.

Askeri bir kaynak ordu birliklerinin Neşşabiye ve daha başka birçok belde, köy ve mezrayı Nusra Cephesinden kurtarmaları ardından birçok eksenden ilerlemeye ve Nusra Cephesini yok etmeye devam ediyor.

Kaynak radikal teröristlerin siper ve savunma hatlarının bertaraf edilmeleri ardından ciddi çöküş ve panik durumu yaşadıklarını, uğratıldıkları ağır kayıpları örtbas etmek için aslı gerçeği olmayan yalan iddialarla hırçın bir medya hamlesi yürüttüklerine dikkat çekti.

İdlip’te de teröristlerle çatışmaların devam ettiği ve bu çatışmalarda ÖSO teröristlerinden bir kaçının etkisiz hale getirtildiği bildirilmekte.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.