Lübnan istihbaratı, Saad Hariri’nin iddiasını yalanladı

  • 05 Kasım 2017
  • 1.435 kez görüntülendi.
Lübnan istihbaratı, Saad Hariri’nin iddiasını yalanladı

Lübnan başbakanı Saad Hariri istifa mektubunda, “hayatıma yönelik, gizli kapaklı bir komplonun hazırlandığını hissediyorum” iddiasında bulunması ve Suudi rejimi televizyonlarının bu meseleye geniş yer vermeleri ardından Lübnan İstihbarat teşkilatı bu iddiayı yalanladı.

Fars haber ajansının Lübnan OTV kanalından naklen verdiği habere göre Lübnan istihbarat kurumu Saad Hariri’nin terörüne yönelik tüm iddianın asılsız olduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan’a ait el-arabiye televizyon kanalı ise geçtiğimiz günlerde Lübnan başbakanı Saad Haririye yönelik bir terör girişiminin etkisiz kılındığını iddia etmiş ve Saad Hariri’yi taşıyan uçağın Beyrut hava alanından hareket ettiği sırada uçakla tüm iletişimin kesildiğini savunmuştu.

Hariri, “hayatıma yönelik, gizli kapaklı bir komplonun hazırlandığını hissediyorum” diye konuştu.

İstifa metninde İran ve Hizbullah’ı eleştiren Hariri, Tahran yönetimini Arap devletlerinin ilişkilerine müdahale etmekle eleştirmişti.

Bu arada Lübnan Hizbullah hareketi bir bildiri yayınlayarak Saad Haririnin istifasına tepki gösterdi ve Arabistan’ın Lübnan’da direnişin konum ve rolünü değiştirmeye çalıştığını bildirdi.

Hizbullah. Suudi rejiminin Lübnan’ı iç çatışma ve fitneye gark etmek istediğini açıkladı.

Öte yandan Lübnan Sosyalist Baas Partisi de bir bildiri yayınlayarak, Saad Hariri’nin Lübnan başbakanlığından istifasının, ulusal sorumluluklardan kaçmak anlamında olduğunu bildirdi.

Hariri, istifa mektubunu gittiği Arabistan’ın başkenti Riyad’dan açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    Teröre destek vermişsen kısası zaten hak etmiş terör fitne cezası hükmü infaz vs. Yani Suud ortadoğu nun fitnesi olmakla yetmiyor İsrail, ABD yle birlikte Yemen cinayetleri ve işide silah! Bunlar elbet Allah katında cezasız kalmaz.

  2. mümin dedi ki:

    Teröre destek vermişsen kısası zaten hak etmiş terör fitne cezası hükmü infaz vs. Yani Suud ortadoğu nun fitnesi olmakla yetmiyor İsrail, ABD yle birlikte Yemen cinayetleri ve işide silah! Bunlar elbet Allah katında cezasız kalmaz. Hissetmişmiş. Herkesin hissettikkeri doğru mu ki. Bazı his dediğin kör cinlerin vesvese si değil mi. Herhal buda öyle olabilir mi ki dünyaya duyurmak neymiş!Sahi ABD S-S-400 için Türkiye yi hedef alıyorda Suud a niye sessiz. Bu işin içinde bi iş var tabii patriotlar yetmiyor galiba hani uyuşmazmıymış nedir ABD alacak olsa da silahın sırrı çözülmez kolay kolay vs.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.