Lübnan patlamalarıyla ilgili 9 kişi tutuklandı

  • 16 Kasım 2015
  • 806 kez görüntülendi.
Lübnan patlamalarıyla ilgili 9 kişi tutuklandı

Geçen hafta Lübnan’da 43 kişinin ölümüne sebep olan patlamalarla ilgili 9 kişi tutuklandı, bölgedeki siyasi liderler tansiyonu düşüren açıklamalarda bulundu.

Lübnan İçişleri Bakanı Nuhad Maşnuk, 7 suriyeli ve 2 Lübnanlının Dahiye patlamaları ile ilgili araştırmada tutuklandığını duyurdu.

Şahıslar patlamaların yanısıra Lübnan’a terörist grupların girmesinde yardım etmekle de suçlanıyor. Maşnuk, bazı örgütlerin Lübnan’daki siyasi krizleri fırsata dönüştürmeyi amaçladığı konusunda tüm tarafları uyardığını da belirtti. Yapılan sorgulamalarda saldırıyı ilişkin yeni bilgiler de ortaya çıkıyor. Buna göre saldıganların hedefi bölgedeki Hizbullah hastanesiydi ancak sıkı güvenlik önlemlerinden dolayı plan değişti.

Patlamaların ardından siyasi gruplar arasında tansiyonu düşüren ve uzlaşmacı açıklamalar geliyor. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın çağrısına olumlu cevap veren eski başbakan ve müstakbel partisi lider Saad Hariri, cumhurbaşkanı seçme ve seçim yasası konusunda uzlaşmaya açık olduğunu duyurdu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah cumartesi akşamı taraftarlarına yaptığı konuşmada saldırıların kendilerini korkutmadığını ve IŞİD’e karşı yeni cepheler açmak suretiyle savaşmaya devam edeceklerini açıkladı. Saldırının amacının Hizbullah’ı Suriye’den çıkartmak olduğunu açıklayan Nasrallah, bunun asla gerçekleşmeyeceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.