Lübnan’daki Ayn El-Hulve Kampı’nda Yaşanan Çatışmalar Sona Erdi

  • 11 Nisan 2017
  • 1.211 kez görüntülendi.
Lübnan’daki Ayn El-Hulve Kampı’nda Yaşanan Çatışmalar Sona Erdi

Lübnan resmi haber ajansı, Sayda kentindeki Ayn El-Hulve Kampı’nda beş gündür devam eden çatışmaların bu sabah (11 Nisan Salı) erken saatlerde sona erdiğini açıkladı.

Fetih Hareketi komutasındaki ortak güvenlik güçleriyle “Bilal Bedir Grubu” adıyla bilinen grup arasında Ayn El-Hulve Kampı’nda yaşanan çatışmalarda 8 Filistinli hayatını kaybetmiş ve onlarca kişi yaralanmıştı.

Lübnan resmi haber ajansı, Bilal Bedir Grubu’nun kamptaki Et-Tayra Mahallesi’nden çıkmasının ve gruba ait güvenlik bölgesine girilmesinin ardından kampta çatışmaların durduğunu bildirdi.

Grup lideri Bilal Bedir’in gözden kaybolduğu, nerede olduğunun ve akibetinin bilinmediği, kampta bu sabahtan itibaren sükunetin hakim olduğu ve zaman zaman silah seslerinin duyulduğu ifade edildi.

Çatışmaların El-Fevkani Caddesi’ni savaş alanına çevirdiği, evlerin ve iş yerlerinin birçoğunun hasar gördüğü, çatışmaların yol açtığı maddi kaybın büyük olduğu belirtildi.

Taraflar arasında yaşanan çatışmaların dün akşam geç saatlerde şiddetlendiği ve gece yarısından sonra saat 02:00’ye kadar devam ettiği açıklandı.

Grup lideri Bilal Bedir’in Lübnan güvenlik güçlerince arandığı, Lübnanlı ve Filistinli suçluları kampta gizlemekle suçlandığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.