Lübnan’daki Filistinli Mülteciler UNRWA’nın Ofislerini Kapattı

  • 19 Şubat 2016
  • 914 kez görüntülendi.
Lübnan’daki Filistinli Mülteciler UNRWA’nın Ofislerini Kapattı

Lübnan’da yaşayan Filistinli mülteciler, bu sabah (19 Şubat Cuma) Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın ülkedeki bütün ofislerini kapattılar.

Filistinli mülteciler, UNRWA’nın sağlık hizmetlerini kısması, tedavi ücretlerini karşılamaması, Nehru’l-Barid Mülteci Kampının imarını geciktiren tutumlar sergilemesi, Suriye’den kaçan Filistinli mültecilere yardım etmemesi üzerine BM’yi protesto etmek ve UNRWA’nın hizmetlerin kısıtlanması yönünde aldığı karardan vazgeçmesini sağlamak için bir dizi protesto eyleminde bulunuyorlar.

Dün gece boyu UNRWA’nın merkezlerini kapatıp protesto eylemleri yapan göstericilerin, yetkililerin çalışanları nakletmelerine izin vermedikleri ve ofisleri kapattıkları belirtildi.

Filistinli mültecilerin bugün de başkent Beyrut’tun Es-Sayfi bölgesinde bulunan UNRWA merkezi önünde büyük bir gösteri yapmaları bekleniyor.

Filistinli mültecileri korumak, onlara insani yardımlarda bulunmak, sağlık ve eğitimlerine katkı sağlamak için kurulan UNRWA’nın Lübnan’da bütçe yetersizliğini gerekçe göstererek birçok hizmeti kısması sebebiyle ülkede yaşayan mülteciler ciddi sıkıntılar çekiyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.