Malezya’dan onurlu duruş: İsrail meşru değil!

  • 18 Ocak 2019
  • 2.052 kez görüntülendi.
Malezya’dan onurlu duruş: İsrail meşru değil!

İran’ın öncülük ettiği Siyonizmle mücadele grubuna Malezya da katıldı. Malezya’nın ev sahipliğini yapacağı, 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’na katılacak İsrailli yüzücüleri ülkeye almama kararı aldı.

Malezya, 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’na katılacak İsrailli yüzücüleri ülkeye almama ve bir daha İsrail’in katılacağı organizasyona ev sahipliği yapmama kararı aldı.

Malezya hükümeti, gelecekte Sİyonist İsrail Rejimi’nin içinde olduğu organizasyonlara ev sahipliği yapmayacaklarını da açıkladı.

Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Malezya Dışişleri Bakanı Seyfüddin Abdullah, 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’na katılacak İsrailli yüzücüleri ülkeye almayacaklarını belirtti. Dışişleri Bakanı Abdullah, Malezya hükumetinin önceki hafta Filistinlilerin yanında olduklarını açıklayarak, hiçbir İsrailli heyetin Malezya topraklarına girmesine müsaade etmeyecekleri konusunda karara vardıklarını açıkladı.

MALEZYA Ä°SRAÄ°LLÄ°LERÄ° ÃœLKESÄ°NE ALINMIYOR

Malezya’ya, çeşitli nedenlerle ülkelerine gelen Siyonist İsrail Rejimi pasaportlu kişileri diplomatik bağların yetersizliği nedeniyle, ülkeye girmelerine izin vermiyordu. Malezya’da düzenlenen tenis turnuvalarına ve uluslararası yelken yarışmalarına katılmak isteyen İsrailli sporcuları Malezya’ya girmelerine izin vermemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.