Mazlum Halkların Rehberinin huzurunda, Hüseyni matem merasimi düzenlendi

  • 26 Ekim 2015
  • 918 kez görüntülendi.
Mazlum Halkların Rehberinin huzurunda, Hüseyni matem merasimi düzenlendi

Seyyidişşüheda Hz. Hüseyin –as-ın şehadeti dolayısıyla 5. gece yas merasimi,  İmam Ali Hamanei’nin huzurunda düzenlendi.

Hz. Hüseyin –as-ın şehadeti dolayısıyla 5. gece yas merasimi dün gece rahmetli İmam Humeyni hüseyniyesinde, Ayetullah Hamanei’nin huzurunda, binlerce ehli beyt aşığının katılımıyla düzenlendi.

Hüccetül İslam Seyyid Ahmet Hatemi söz konusu merasimde yaptığı konuşmada, hüseyni kıyamın en önemli amacının zulüm ve zilleti kabul etmemek olduğuna değinerek, İslam inkılabının değerlerini korumak için, zilleti kabul etmemenin toplumda yayılmasını vurguladı.

Seyyid Ahmed Hatemi konuşmasının devamında, Yezid’e biat etmemek ve dinin gücünü göstermenin zillet karşısında büyük bir kararlılıkla durup direnmenin Aşura kıyamının kahramanlarının hedeflerinden olduğuna değinerek, “Aşura ve Kerbela yolunun takipçileri olduğumuz sürece zillet görmeyeceğiz” açıklamasında bulundu ve İran milletinin Hz. Hüseyin –as-ın tarihi “Heyhat Minnez Zille” sloganına sadık kalarak, amellerinde de bunu ortaya koyacaklarını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.