Mesut Barzani Muhaliflerini Santaj Yoluyla Susturmaya Çalışıyor

  • 17 Haziran 2016
  • 804 kez görüntülendi.
Mesut Barzani Muhaliflerini Santaj Yoluyla Susturmaya Çalışıyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi lideri Noşirvan Mustafa hakkında kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydından dolayı tutuklama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Goran Hareketi Sözcüsü Şoreş Haci, Süleymaniye kentinde düzenlediği basın toplantısında, Erbil mahkemesi tarafından Mustafa hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını belirtti.

Haci, “Mustafa hakkında verilen tutuklama emri Erbil mahkemesi ve emniyeti tarafından çıkarıldı. Goran Hareketi olarak bu kararın yasal olmadığını beyan edip, tutuklama emrinin gerekçe gösterildiği dosyayı da kabul etmediğimizi açık bir şekilde ifade ediyoruz.” dedi.

Hareketlerinin kurulduğu ilk günden bu yana Kürt bölgesindeki adli kurumların bağımsız ve hiçbir tarafın etkisinde kalmadan yürümesini savunduklarını söyleyen Haci, şunları kaydetti:

“Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), ilk günden bu yana bölgedeki hakim ve savcıların bağımsız ve korkusuz bir şekilde çalışmalarını sürekli şekilde engellemiştir. Bugün yine KDP’nin Başkanı (Mesut Barzani) ve onların kontrolündeki emniyet güçleri adli kurumların bağımsız olmadığını halka ispatlamaya çalışmıştır. Noşirvan Mustafa’ya ait olduğu iddia edilen ses kaydı tamamen montajdır.”

Mahkeme kararına itiraz edeceklerini aktaran Haci, temyiz mahkemesinin vereceği kararı bekleyeceklerini bildirdi.

Mahkeme kararında gerekçe gösterilen ses kaydında, Goran lideri Mustafa’nın bölgedeki ülke konsolosluklarına saldırılması ile güvenlik ve istikrarın bozulmasına yönelik talimatlar verdiği iddia ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.