Milyonluk Dönüş Yürüyüşünde Yaralanan Filistinli Genç Şehit Oldu ​

  • 21 Haziran 2018
  • 2.445 kez görüntülendi.
Milyonluk Dönüş Yürüyüşünde Yaralanan Filistinli Genç Şehit Oldu ​

Gazze Şeridi sınırında 14 Mayıs’ta düzenlenen milyonluk dönüş yürüyüşüne işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralanan Filistinli genç dün (20 Haziran Çarşamba) akşam saatlerinde şehit oldu.

Filistin tv muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, 23 yaşındaki Muhammed Gassan Ebu Ferhane “Ebu Dikka” Kudüs’teki Mar Yusuf Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Filistinli gencin 14 Mayıs’taki gösteriler sırasında Han Yunus’un doğusunda işgal askerlerinin açtığı ateşle yaralandığı kaydedildi.

Kaynaklar, vücuduna isabet eden iki kurşunla ağır yaralanan Filistinli gencin önce Nasır Hastanesi’ne kaldırıldığını ve daha sonra Kudüs’teki Mar Yusuf Hastanesi’ne nakledildiğini söyledi.

İşgal güçleri 14 Mayıs’ta sınıra yakın bölgelerde düzenlenen gösterilere ateş açarak büyük bir katliam gerçekleştirmiş, bir günde 65 kişiyi şehit etmiş ve iki binden fazla kişiyi de yaralamıştı.

Gazze halkı 30 Mart’tan bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında barışçıl gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.