Mısır 47 Gündür Rafah Kapısını Kapalı Tutuyor

  • 07 Ekim 2015
  • 787 kez görüntülendi.
Mısır 47 Gündür Rafah Kapısını Kapalı Tutuyor

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Mısır’ın 47 gündür Rafah kapısını kapalı tutmaya devam ettiğini, yılbaşından beri kapalı tuttuğu gün sayısının ise 259 olduğunu belirtti.

Bakanlık sözcüsü İyad El-Bezm konuyla ilgili yaptığı açıklamada Mısır’a çağrıda bulunarak, Gazze’deki felaket boyutuna varan insani durumu kurtarmak için kapıyı acilen açmasını isteyerek, binlerce kişinin insani ihtiyaçları nedeniyle kapının açılmasını dört gözle beklediğini söyledi.

Rafah kapısının sürekli kapalı tutulmasının Gazze’deki insanlık dramını derinleştirdiğini hatırlatan El-Bezm, kapının sürekli kapatılması nedeniyle yığılma meydana geldiğini ve şu anda 25 bin kişinin çıkış için beklediğini, içeri girmek isteyen Mısır ve başka ülkelerdeki Gazzelilerin de benzer sıkıntılar çektiklerini ifade etti.

Siyonist işgal rejimi, Amerika, Batılı ülkeler ve Filistin Yönetimi’yle koordineli bir şekilde Gazze’yi boğmaya çalışan Mısır cuntası, Rafah kapısını sürekli kapatarak Gazze halkının yaşadığı sıkıntıların artmasına neden oluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.