Mogherini: KOEP’in uluslararası bir anlaşma olduğunu defalarca tekrarlamaya mecburuz

  • 29 Ağustos 2017
  • 1.078 kez görüntülendi.
Mogherini: KOEP’in uluslararası bir anlaşma olduğunu defalarca tekrarlamaya mecburuz

AB Dış Politika Komiseri Bayan Federika Mogherini, ‘’Defalarca Kapsamlı Ortak Eylem Planının(KOEP) uluslararası bir anlaşma olduğunu tekrarladım ve gelecek aylarda bu konuyu defalarca tekrarlamayacağımı hissediyorum zira bu uluslararası güvenlik konusudur’’ dedi.

Brüksel’de düzenlenen AB ülkeleri toplantısında bir konuşma yapan Mogherini, ‘’İran ile nükleer anlaşma AB’nin dış politikadaki tutumunun göstergesidir. Bu iki ülke arasında bir anlaşma değildir, defalarca bunu tekrarladım ve gelecek aylarda da bunu defalarca tekrarlanmam gerektiğini hissediyorum’’ dedi.

Mogherini, ‘’Bu anlaşma bir tarafta uluslararası camianın ve bir tarafta da İran’ın taahhütleridir ve BM Güvenlik Konseyi kararı ile de desteklenmiş ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu(UAEK) tarafından da onaylanmıştır’’ dedi.

Mogherini, ‘’Bugün iki sene geçtikten sonra ajans ve Ortak Komisyon, KOEP’e uyulduğunu teyit etmişlerdir ve biz nerede olursak olalım gelecek aylarda bunu tekrarlamalıyız, zira bu uluslararası güvenlik ve uluslararası anlaşmaların itibarıdır’’ dedi.

Mogherini, ‘’Ben bu ay yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ağzından yemin töreninde İran’ın KOEP’teki taahhütlerine bağlı kalacağını duymaktan mutluyu’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.