Muhsin Rızai’den Amerika’ya sert tepki

  • 11 Eylül 2016
  • 888 kez görüntülendi.
Muhsin Rızai’den Amerika’ya sert tepki

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu sekreteri Muhsin Rızai, İran hücum botlarının uluslararası kanunlar ile aşinalıkları ve eğitimlerinden dolayı bu zamana kadar hatta bir kez bile ihlal edici girişimde bulunmadıklarını söyledi.

Muhsin Rızai,  dün  Fars Körfezi’nde Amerika ve İran hücüm botları arasında yaşanan gerginliklere  tepki gösterdiği açıklamada, İran hücum botlarının aldıkları yeterli  eğitim ve deniz kanunları çerçevesinde uluslararası  standart ve kanunları bildiklerinden dolayı uygulamalarının devlet kuruluşlarının  teyidinde olduğunu söyledi.

Muhsin Rızai, İran’ın kendi ulusal sularındaki  sınırlarını koruduğunu belirterek; bu zamana kadar yapılan hataların Amerikalılar tarafından gerçekleştiğini  çünkü onların Fars Körfezi’yle ilgili olarak yeterli eğitimlerinin olmadığını söyledi.

Rızai, Fars Körfezi  bölgesinin  bazı karmaşık sebeplerden dolayı  hava sahanlığı ve sularının saldırıya uğradığını ve Amerikan yönetiminin bu konuda ve uluslararası  standartlara ve kanunlara riayet etmeleri için askerlerine  daha fazla eğitim vermesi gerektiğini belirtti.

Muhsin Rızai, Amerika ve Rusya’nın Suriye’de  buhrana son vermeyle ilgili olarak  Barış Planı konusunda anlaşmalarına da temasla, Suriye devleti ve halkının kabul etmeyeceği her planın kabul edilmeyeceğini çünkü kalıcı bir barışın ancak Suriye halkı ve devletinin  rolüyle  mümkün olabileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.