Mukteda Sadr: Adil Abdul’Mehdi’nin başbakanlığını tam destekliyoruz

  • 05 Ekim 2018
  • 1.587 kez görüntülendi.
Mukteda Sadr: Adil Abdul’Mehdi’nin başbakanlığını tam destekliyoruz

Irak Sadr hareketi lideri ve seçimlerde Sairun koalisyonun hamisi Mukteda Sadr, Irak’ta hükümeti kurmak için görevlendirilen Adil Abdul’Mehdi’nin başbakanlığına tam destek verdiklerini söyledi.

Mukteda Sadr, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Irak’ın dini taklid mercilerinden Ayetullah Ali Sistani’nin seçimlerin düzenlenmesi konusunda gösterdiği çabayı takdir ederken, Adil Abdul’Mehdi’yi de övdü ve ”her türlü mali ve diğer fesatlardan uzak bir şahsiyet başbakanlığa gösterildiği’ cümlesine yer verdi.

Sadr, yeni başbakana hükümeti kurma aşamasında her türlü etnik, hizbi ve diğer ayrımcılıklardan uzak durması konusunda mesaj gönderdiklerini ve Irak’ta yeni kurulacak hükümetin ülkenin sorunlarını halletmesini ümit ettiklerini söyledi.

Bu arada Irak’ta yeni cumhurbaşkanı Berhem Salih tarafından hükümeti kurmak için görevlendirilen Adil Abdul’mehdi de, hiç bir milletvekilini bakanlık için göstermeyeceğini söyledi.

1960’lı yıllarda siyasi faaliyetleri yüzünden idam cezasına çarptırılınca Irak’tan kaçan 76 yaşındaki Abdül Mehdi, Fransa’da ekonomi doktorası ve gazetecilik yapmıştı. Geçmişte Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve Petrol Bakanlığı görevlerini yürüten Abdül Mehdi’nin hükümeti kurma çalışmaları ise sürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.