Munzer: Suriye’nin Golan Tepelerindeki Hakimiyeti Konusunda Müzakere Yapılamaz

  • 25 Temmuz 2018
  • 1.308 kez görüntülendi.
Munzer: Suriye’nin Golan Tepelerindeki Hakimiyeti Konusunda Müzakere Yapılamaz

Suriye heyetinin Birleşmiş Milletler (BM) maslahatgüzarı Munzer Munzer, Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı açıklamada; İsrail, Kuneytra dolaylarında IŞİD terör örgütüne ait saklanma yerlerini vuran Suriye savaş uçaklarına saldırarak terörist gruplarla olan sağlam ilişkisini bir kez daha gösterdi. Birleşmiş Milletler üyesi bazı ülkelerin İsrail’in Filistin, Suriye ve Lübnan’a yönelik işgalinin sürmesine yönelik destek politikaları nedeniyle bu rejim uluslararası kanunları çiğnemeye devam ediyor.

İsrail’e destek veren ülkelerin politikaları işgal altındaki Filistin’in toplu mezara dönmesine neden olmaktadır ve bu rejimin Filistinlilere karşı ırkçı bir siyaset izlemesiyle sonuçlanmaktadır. Suriye, uluslararası camiadan BM yasalarına aykırı olan Yahudi devleti yasalarının iptal edilmesi konusunda sorumluluklarını yerine getirmelerini istiyor.

İsrail Suriye’nin Golan bölgesinde şehir kurma çalışmalarını, baskıcı politikalarını, bölge halkına yönelik ırkçı tutumunu ve halkın mallarını yağmalamayı sürdürüyor, tüm bunlar Cenevre anlaşmasına aykırıdır. İsrail’in terörist gruplara yönelik doğrudan desteği, Suriye’ye yönelik mükerrer saldırıları ve yüzlerce Beyaz Miğferler mensubunun bölgeden kaçmasını sağlaması bu rejimin Suriye’deki krizde bir etkisi olmadığına ilişkin iddialarını yalanlamaktadır. Suriye Golan’daki hakimiyetinin görüşülemeyeceğini ve hiçbir zaman bu hakkının ortadan kalkmayacağını belirtmektedir. Suriye; Güvenlik Konseyinden Siyonist Rejim’in müdahalelerini durdurmak amacıyla acilen hareket geçmesini ve bu rejime Arap topraklarına, en başta da Golan’a yönelik işgalini sona erdirme konusunda baskı yapmasını istiyoruz, ifadelerini kullandı.

Siyonist Rejim dün Suriye’ye ait bir savaş uçağını Yermük Vadisi’nde terörist gruplara ait noktalara vurduğu sırada düşürdü.

Suriye krizinin başlamasından bu yana Siyonist Rejim terörist gruplara lojistik, silah ve istihbarat desteği sağlamak amacıyla Suriye’yi defalarca hedef aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.