Museviyan: Dünya güçleri NPT anlaşmasını ihlal etmişlerdir

  • 13 Haziran 2015
  • 810 kez görüntülendi.
Museviyan: Dünya güçleri NPT anlaşmasını ihlal etmişlerdir

İran’ın üst düzey eski nükleer görüşmecisi, dünya güçlerinin 40 yılı aşkın bir süredir nükleer silahların imha edilmesi sorumluluğunu yerine getirmekten kaçındıklarını ve NPT anlaşmasını ihlal ettiklerini söyledi.

İtalya’nın başkenti Roma’da NATO savunma üniversitesinde Amerika, Avrupa, Arabistan, Katar, BAE, Ürdün, Irak, Kanada, Tunus, Mısır, Türkiye ve diğer bazı ülkeler üst düzey askeri subaylarına hitaben konuşan İran’ın üst düzey eski nükleer görüşmecisi Seyyid Hüseyin Museviyan, doğu ve batılı güçlerin artık silahsızlanma konusundaki çifte standartlara son vermeleri gerektiğini söyledi.

İran’ın Almanya eski elçisi, NPT anlaşması uyarınca tüm ülkelerin barışçı nükleer teknoloji elde etme hakkına sahip olduklarını ve bunun bazı ülkelerce siyasi rehine alınmaması gerektiğini belirterek, Amerika ve Avrupa’nın, siyasi anlaşmazlıklardan ötürü İran’ın meşru nükleer hakkını sabote ettiklerini söyledi.

İran ve batı ilişkilerinin yeni bir dönüm noktasında olduğunu hatırlatan Museviyan, bu gelişmelerin müsbet veya menfi olabileceğini, özellikle nükleer konuda İran ve Amerika arasındaki direkt  görüşmelerin de bunda temel bir rol ifa edebileceğini söyledi

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.