Nablus’taki Eylemde Ä°ÅŸgal Rejiminin Seçkin Subaylarından Biri ve EÅŸi Öldürüldü

  • 02 Ekim 2015
  • 1.028 kez görüntülendi.
Nablus’taki Eylemde Ä°ÅŸgal Rejiminin Seçkin Subaylarından Biri ve EÅŸi Öldürüldü

 

Batı Yaka’nın Nablus bölgesinde dün (1 Ekim PerÅŸembe) akÅŸam saatlerinde gerçekleÅŸtirilen eylemde iÅŸgal rejiminin seçkin askerî bir birliÄŸinde görevli yedek subayla eÅŸi öldürüldü.

Siyonistlerin ileri gelen gazetelerinden olan Yedioot Aharanoot gazetesinin dün gece haber sitesinde yayınladığı bir habere göre, otuz – otuz beÅŸ yaÅŸlarında olduÄŸu söylenen bir subayın aracına karşı düzenlenen eylemde subayın ve beraberinde bulunan eÅŸinin öldürüldüğü ifade edildi. Eylem Batı Yaka’nın Nablus ÅŸehri yakınlarında Ä°tmar ve Elon Moreh yahudi yerleÅŸim merkezleri arasındaki yolda gerçekleÅŸtirildi.

Saldırıda iÅŸgal ordusunun istihbarat biriminde yedek subay olarak çalıştığı ifade edilen Eitam Henkin ile eÅŸi Na’ama Henkin’in öldürüldüğü; eylemde hedef alınan araçta bu karı kocanın 9,7,4 yaÅŸlarında ve biri de 4 aylık dört çocuklarının bulunduÄŸu ancak çocuklara herhangi bir saldırı olmadığı; bununla birlikte çocukların ÅŸok yaÅŸamaları ihtimaline binaen hastanede gözetime alındıkları ifade edildi. Öldürülen karı kocanın Batı Yaka bölgesindeki bir yahudi yerleÅŸim merkezinde ikamet ettikleri ifade edildi.

Eylemin sorumluluÄŸunu henüz üstlenen olmadığı ancak Filistin’deki direniÅŸ gruplarının eylemi takdir ettiklerine dair açıklamalar yaptıkları haber verildi. Açıklamalarda bu eylemin iÅŸgal güçlerinin son günlerde gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırılara ve cinayetlere bir cevap olduÄŸu ifade edildi.

Eylemden sonra işgal yönetiminin bölgeye büyük çapta askerî yığın yaptığı, eylemin gerçekleştirildiği bölgeyi askerî alan ilan ettiği bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.