Nakavi Hüseyni: Amerika İran milleti aleyhindeki düşmanlığa dayalı girişimi tevil etmeye çalışıyor

  • 11 Eylül 2016
  • 850 kez görüntülendi.
Nakavi Hüseyni: Amerika İran milleti aleyhindeki düşmanlığa dayalı girişimi tevil etmeye çalışıyor

İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu sözcüsü Hüseyin Nakavi Hüseyni, PEJAK teröristlerinin Işid aleyhindeki askeri gruplar çerçevesinde eğitiminin, kamuoyunu saptırmak ve Amerika’nın İran aleyhindeki düşmanlığa dayalı girişimlerini tevil etmek olduğunu söyledi.

Hüseyin Nakavi Hüseyni,  dün meclis haber ajansına yaptığı açıklamada, Amerika tarafından İran’ın batısında başta PEJAK olmak üzere terör örgütlerinin eğitilmesine temasla; ‘bu durum dünyada terörist grupların gerçekte Amerika’nın desteğiyle faaliyet yaptığını göstermektedir ve Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti  aleyhinde muhtelif terörist gruplarını güçlendirdiği konusunda ise İran’ın zerre kadar şüphesi yoktur” dedi.

Nakavi Hüseyni, Işid , el’Kaide, PEJAK , Münafıklar, Cebhetün Nüsra ve diğer terörist grupların Amerika’nın dünyanın değişik yerlerindeki  temsilcileri olduğunu belirterek,  Amerikan yönetiminin bu terörist  örgütler kanalıyla kendi  şom çıkarlarını temin etmeye çalıştıklarını söyledi.

Sözkonusu İranlı yetkili, İran’da İslam inkılabının zaferinden sonra PEJAK’ın Amerika için İran İslam Nizamına darbe indirmek için bir  maşaya dönüştürüldüğünü belirterek,  Amerikan  makamlarının  şom çıkarlarına ulaşmak için bu  terör örgütünü maşa olarak olarak kullandıklarını söyledi.

Terörist gruplardan birinin elebaşı son zamanlarda İran’ın batısında  yaptığı itirafta, kendilerine bağlı üyelerin Işid ile mücadele adı altında Amerikan silahları ve bombaları aldıklarını ve aynı zamanda onlardan eğitim aldıklarını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.