NATO İsrail’in El-Nusra’ya Destek Verdiğini Resmen Açıkladı

  • 25 Ağustos 2018
  • 1.553 kez görüntülendi.
NATO İsrail’in El-Nusra’ya Destek Verdiğini Resmen Açıkladı

NATO askeri komite eski başkanı Siyonist Rejim’in el-Nusra terör örgütüne birçok alanda destek verdiğini resmen açıkladı.
Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) askeri komite eski başkanı General Petr Pavel, Kudüs işgalcisinin el-Nusra terör örgütüne birçok alanda destek verdiğini itiraf etti. Generalin ifadelerine göre, el-Nusra terör örgütü İsrail için bir tehdit sayılmamaktadır ve terörist eylemlerinde sadece Suriye’yi hedef almaktadır.

Çek Cumhuriyeti merkezli bir gazeteye konuşan General Pavel açıklamalarının devamında; İsrail ile uluslararası terör listesinde yer alan el-Nusra arasındaki ilişki NATO ile İsrail ilişkisini etkilememektedir çünkü İsrail NATO’nun yakın müttefikidir.

İlk defa batılı üstdüzey bir yetkili tarafından İsrail ile Suriye’deki terörist gruplar arasındaki şüpheli ilişkiyi ortayan koyan bu tür bir açıklamalar yapılmaktadır.

Suriye yönetimi daha önce bir çok kez terör rejimi İsrail’in Suriye’de terör örgütlerine destek verdiğini bildirmiş ve kınamıştı.

Irkçı İsrail rejimi, terör örgütlerine silah ve lojistik desteğin yanısıra Suriye’de çatışmalarda yaralanan teröristlerin de tedavilerini yaptığını açıkça bildirmekteydi.

Habere göre, Pavel Türkiye’nin IŞİD terör örgütüne askeri desteği ile ilgili soruya verdiği yanıtta bunu yalanlamadı ancak Erdoğan’ın IŞİD’i Kürtlerden daha az tehlikeli olarak gördüğünü ima etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.