Netanyahu Ä°ran’a yönelik ambargoların yeniden yürürlüğünden memnun

  • 04 Kasım 2018
  • 1.597 kez görüntülendi.
Netanyahu Ä°ran’a yönelik ambargoların yeniden yürürlüğünden memnun

Terör rejimi Ä°srail baÅŸbakanı Netanyanu, dün gece yaptığı açıklamada, Amerikan baÅŸkanı Trump’ın Ä°ran’a yönelik yaptırımları geri getirmesinin kendileri açısından sevindirici olduÄŸunu söyledi.

Mehr haber ajansının bildirdiÄŸine göre, Netanyahu,  Trump’ın sözkonusu giriÅŸimini, ‘tarihi bir hareket’ olarak niteledi.

Amerikan baÅŸkanı Trump, cuma günü yaptığı açıklamada daha önce Ä°ran’la varılan nükleer anlaÅŸmadan dolayı son verilen Ä°ran aleyhindeki bütün yaptırımlara geri dönüldüğünü bildirmiÅŸti.

Bu arada Almanya, Ä°ngiltere ve Fransa  maliye ve dışiÅŸleri bakanları  AB dış siyaset sorumlusu Mogherini’yle beraber ortak yayınladıkları bildiride,  Ä°ran’la ticaret ve bankacılık konusunda yeni bir yol bulduklarını ve bu konuda iyi bir geliÅŸmenin olduÄŸunu bildirerek, Amerika’nın Ä°ran’a yönelik yaptırımları sürdürmesine raÄŸmen kendilerinin Ä°ran’la ticarete devam edeceklerini bildirdiler.

Amerikan baÅŸkanı Trump, Ä°ran’a yönelik yaptırımlardan 8 ülkenin muaf tutulacağını açıkladı.

Amerika’nın Ä°ran aleyhindeki ambargolarının birinci aÅŸaması 7 aÄŸustos tarihinde baÅŸlamıştı ve ambargoların ikinci aÅŸaması ise 5 kasım tarihinde yürürlüğe girecektir.

Amerika’nın nükleer anlaÅŸmadan kanunsuz bir ÅŸekilde çıkması baÅŸta Rusya ve Çin gibi Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ile dünya ülkelerinin çoÄŸunun tepkisine neden olmuÅŸtur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.