Nubaht: ABD’nin nükleer anlaşmaya karşı her hangi bir girişimi, bu ülkeyi yanlızlaştırır

  • 07 Şubat 2017
  • 1.040 kez görüntülendi.
Nubaht: ABD’nin nükleer anlaşmaya karşı her hangi bir girişimi, bu ülkeyi yanlızlaştırır

İran İslam Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü, ABD’nin Kapsamlı Ortak Eylem Planı denen nükleer anlaşma aleyhindeki her türlü girişiminin ABD’yi dünyada daha da yanlızlaştıracağını kaydetti.

İRNA’nın haberine göre, İran Hükümet Sözcüsü Muhammed Bakır Nubaht bugün Tahran’da düzenlediği basın toplantısında, İran’ın nükleer müzakerelerin elverdiği tarihi fırsattan yararlandığını belirtti.

İslam İnkılabı’nın ardından İran’ın bir çok alanda başarılı olduğuna dikkat çeken Nubaht, İran’ın bölgede barış ve istikrarın tesisini isteyen barış yanlısı bir güç olduğunu kaydetti.

Hükümet Sözcüsü ayrıca, nükleer anlaşma uyarınca İran’ın bloke edilen bütün paralarının serbest kalıp, kalmadığına dair bir soru üzerine, üzerinde mutabakat sağlanan paralarının tamamının serbest kaldığını ifade etti.

ABD’nın tartışmalara yol açan Başkanı Donald Trump, nükleer anlaşmanın diğer tarafların tutumuna rağmen, bu anlaşmayı, “kötü” bir anlaşma olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.