Nuri Maliki ile İran Büyükelçisi görüştü

  • 09 AÄŸustos 2018
  • 1.220 kez görüntülendi.
Nuri Maliki ile İran Büyükelçisi görüştü

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri Maliki ve İran’ın Irak Büyükelçisi İrej Mescidi Bağdat’ta bir araya gelerek bölgesel ve küresel meseleleri görüştü.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Kanun Devleti koalisyonu Başkanı Nuri Maliki Çarşamba günü Bağdat’ta görüştüğü İran Büyükelçisi Mescidi ile birlikte ikili ilişkilerin çeşitli alanlarda takviye edilmesini ele aldı.

Görüşmede Maliki, Irak milli güçleri ülkede siyasi sürecin yeni bir aşamasını başlatmak üzere ortak bir tutuma ulaşmak ve Irak’ta güçlü bir hükümeti işbaşına getirmek üzere istişarelerini sürdürdüklerini ifade etti.

Maliki ayrıca Irak yönetimi İran’ın Müslüman milletine dayatılan illegal iktisadi yaptırımlara karşı olduğunu belirterek, uluslararası camiadan milletleri aç bırakma politikasına karşı koymalarını istedi.

Bundan önce de Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum ülkesi Amerika’nın İran’da dayattığı yaptırımlarına uymayacağını açıklamıştı.

Kuzey Irak yerel yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de Kuzey Irak ile İran arasındaki ticaret iki ülkenin ticari ilişkilerine tabi olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.