Obama: İran’a Yeni Yaptırımlar Uygulanmasına Karşıyız

  • 14 Ocak 2015
  • 867 kez görüntülendi.
Obama: İran’a Yeni Yaptırımlar Uygulanmasına Karşıyız

Dün akşam ABD Kongresi başkanları ile bir araya gelen ABD Cumhurbaşkanı, İran’a yeni yaptırımlar uygulanmasına karşı olduğunu tekrar vurguladı.

Mehr Haber Ajansının USA Today’den aktardığı habere göre, ABD Kongre başkanları ve Cumhurbaşkanı, dün akşam bir araya gelerek, ulusal güvenlik bütçesi veya İran’ın nükleer programı gibi bazı konularda görüş ayrımı yaşansa bile, işbirliklerine devam edilmesi gerektiği konusunu vurguladılar.

Beyaz Saray’da gerçekleşen bu görüşmede, Kongre üyelerinin daha çok ekonomiyi güçlendirmek konusuna odaklanmaları gerektiğini belirten Obama, Cumhuriyetçi Partisi üyelerinin ulusal güvenlik bütçesini askıya alma isteklerini eleştirdi.

İran’ın nükleer programı ve bugün İran ve ABD Dışişleri Bakanları arasında yapılacak müzakerelere de dikkat çeken Obama, İran’a yeni yaptırımlar uygulanmasına şiddet ile karşı olduğunu ve yeni yaptırımlar uygulanması ile, müzakerelerin asıl yolundan çıkacağını vurguladı.

ABD’nin BM temsilcisi Samantha Power ise Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada, Obama’nın İran’a yeni yaptırımlar uygulamak konusunda Kongre ile işbirliği yapmaya hazır olmadığını belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.