Pakistan Başbakanı, İran Cumhurbaşkanı ve Yardımcısı ile görüştü

  • 19 Ocak 2016
  • 833 kez görüntülendi.
Pakistan Başbakanı, İran Cumhurbaşkanı ve Yardımcısı ile görüştü
Tahran’a gelen Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, bugün İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve 1. Yardımcısı İhsak Cihangiri ile görüştü.

Pakistan Başbaşkanı, İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri ile bugün bir araya geldi.

Görüşmede, İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, İran İslam Cumhuriyeti’nin dış politikasındaki en önemli önceliklerinden birinin Müslüman ülkeler ve komşularla ilişkileri geliştirmek olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, Pakistan Başbakanı İran’a yönelik yaptırımların kalkmasını kutlayan Navaz Şerif’e teşekkürlerini bildirerek, yaptırım yıllarında İran halkına ağır baskı yapıldığını ancak İran halkının sabırla bütün sorunları yendiğini, bugün ise bu yaptırımların kalktığını dile getirdi.

Görüşmelerde ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındığı ifade ediliyor.

Navaz Şerif, dün Riyad’a giderek, Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüştü.

Pakistan Başbakanı Suudi Arabistan Kralı ile yaptığı görüşmede, Tarhan ile Riyad arasındaki gerilim çözüme kavuşmasını istedi.

Radyo Pakistan’ın haberine göre, Navaz Şerif, İran ve Suudi Arabistan’dan İslam ümmetinin çıkarları için anlaşmazlıkları barışçıl şekilde çözümlemelerini istedi.

Tahran ile Riyad arasındaki gerilimden endişe duyduğunu dile getiren Nafaz Şerif, İslamabat’ın İslam İşbirliği üyeleri arasında kardeşliği pekiştirme politikasını izlediğini belirtti.

Görüşmeye katılan Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif de, Tahran ile Riyad arasında iletişim kanalının kurulmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.