Pakistan Meclis Başkanı: İran ile ilişkiler bölgesel barış için gereklidir

  • 10 Kasım 2018
  • 1.609 kez görüntülendi.
Pakistan Meclis Başkanı: İran ile ilişkiler bölgesel barış için gereklidir

Kaysar, İran’ın Pakistan Büyükelçisi Mehdi Honerdust ile yaptığı görüşmede ülkesinin İran ile ilişkilerine çok önem verdiğini ve Pakistan hükümetinin iki komşu ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine azimli olduğunu söyledi.

Pakistan Meclis Başkanı iki ülkenin karşılıklı yarar sağlamak için ticaret, yatırım, enerji alanlarında ortak işbirliğini geliştirmesi gerektiğini ve iki ülkenin yan yana ve İslam ümmetinin karşısındaki sorunların çözümü için çalışmaları gerektiğini söyledi.

Honerdust da İslam ülkeleri arasındaki yakınlaşmadaki rolünü takdir ederek, İran’ın Pakistan ile ilişkilerini geliştirmek istediğini söyledi.

Büyükelçi Honerdust görüşmede gelecek ay Tahran’da düzenlenecek 6 ülke Meclis Başkanları toplantısına katılım davetiyesini Kayser’e iletti.

Honerdust ayrıca eski Meclis Başkanı Serdar Sadık Ayaz ile de görüştü ve kendisine bu oturuma katılım davetiyesi iletti.

6 ülke Meclis Başkanları toplantısı ilk kez geçen sene Sadık’ın önerisi ile İslamabad’da düzenlendi. Toplantıya İran ve Pakistan’ın yanında Çin, Rusya, Türkiye ve Afganistan Meclis Başkanları da katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.