Pakistan’ın Tahran Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

  • 17 Şubat 2019
  • 1.604 kez görüntülendi.
Pakistan’ın Tahran Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

İran Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’ın Tahran Büyükelçisini, çarşamba günü bomba yüklü araçla Devrim Muhafızları Ordusu’na yönelik hain saldırı sebebiyle Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Devrim Muhafızları Ordusu’nun 27 askerinin şehit düştüğü intihar saldırısını düzenleyen teröristlere olanak sağlamakla suçladığı Pakistan’ı protesto etmek amacıyla Pakistan’ın Tahran büyükelçisini bakanlığa çağırdı.
İran Dışişleri Bakanlığı Batı Asya Genel Müdürü, Pakistan’ın Tahran Büyükelçisi Refat Mesut ile yaptığı görüşmede, Pakistan toprakları üzerinden terör saldırılarının arttığına işaretle, İran’ın sert itirazlarını kendisine illetti.
İranlı yetkili, Pakistan yönetiminden sınırdaki terör örgütlerinin üsleri, yuvalanmaları ve faaliyetlerine karşı gereken ciddiyeti göstermesini ve Sistan ve Belucistan eyaletindeki terör saldırısının sorumlularını tespit edip yakalamaları için acil ve gereken girişimlerde bulunmasını istedi.
İran’ın Pakistan sınırındaki Sistan ve Beluçistan eyaletine bağlı Zahidan kentinde çarşamba günü bomba yüklü araçla Devrim Muhafızları Ordusu’na yönelik intihar saldırısı gerçekleştirilmiş, saldırıda 27 sınır muhafızı şehit edilirken, 13 sınır muhafızı  ise yaralanmıştı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.