Paris Patlamasına Türk Hükümetinden İlk Tepkiler Geldi…

  • 07 Ocak 2015
  • 824 kez görüntülendi.
Paris Patlamasına Türk Hükümetinden İlk Tepkiler Geldi…

Fransa’nın başkenti Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’nun merkezine düzenlenen saldırıyla ilgili olarak Türkiyeden ilk açıklamayı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik yaptı.

Çelik, saldırıyı kınayarak, “Paris’in merkezinde bu kadar profesyonel bir şekildeki saldırıya dikkat çekmek lazım” dedi.

Paris’teki katliama Türkiye’den ilk açıklamayı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik yaptı. İşte Çelik’in açıklamaları:

“Bütün insanlara yapılmış bir eylemdir. Kınıyorum. Görüntüleri izledik. Merkeze geliyorlar derginin merkezine. Son derece sakin bir biçimde geldiler ve saldırdılar. Bu masum insanlara yapılmış bir saldırı. Paris’in merkezinde bu kadar profesyonel bir şekildeki saldırıya dikkat çekmek lazım.

Müslümanlar çok incindi ve protesto yaptılar. Bu saldırıyla bunun bağdaştırılmaması lazım. Müslümanlar bu olayı kınarlar. Hedeflenen başka şeyler var bence. Neyi hedeflediklerine bakmak lazım.”

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, konuyla ilgil yaptığı ilk açıklamada, “Saldırıyı nefretle kınıyıtoruz. Terörle mücadelede eksiklik var.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.