Paul Rayan: Nükleer anlaşma devam edecek

  • 05 Şubat 2017
  • 1.072 kez görüntülendi.
Paul Rayan: Nükleer anlaşma devam edecek

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, İran ile varılan nükleer anlaşmanın, cumhuriyetçilerden önemli bir kesimin muhalefetine rağmen devam edeceğini bildirdi.

KOEP anlaşmasıyla ilgili tutumundan geri adım adan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, cumhuriyetçilerin büyük kesiminin karşı olmasına rağmen, bu anlaşmanın önemli bir bölümünün hayata geçirildiğini ve çok yönlü yaptırımların kaldırıldığını bildirdi.

ABD ortaklarını tekrar İran’ı baskı altına alabilecek noktaya geri döndürmenin imkansız olduğunu belirten Paul Rayan bundan iki gün önce KOEP anlaşmasından teessüflerini bildirerek İran’a karşı sert bir tutumun sergilenmesi ve daha fazla yaptırımların yapılması zaruretini dile getirmişti.

Amerikan yetkilileri öyle bir ortamda bu açıklamayı yapmaktalar ki New York Times gazetesi son bir sayısında Donald Trump ve ekibi tarafından, KOEP’le ilgili muhtelif senaryoları irdeleyerek, uluslararası topluluk ve Amerikan kamu oyunun ona ve ekibine, bu anlaşmanın korunmasının bizzat Amerikanın kendi menfaatine olduğunu anlatmaları gerektiğini yazmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.