Paul Ryan: KOEP’in iptali artık geç olmuştur, nükleer dışı yaptırımlar yapılmalı!

  • 04 Şubat 2017
  • 1.066 kez görüntülendi.
Paul Ryan: KOEP’in iptali artık geç olmuştur, nükleer dışı yaptırımlar yapılmalı!

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, İranla varılan KOEP anlaşmasının iptalinin artık geç olduğunu belirttiği bir açıklamasında, Washington’ın artık bundan böyle İran’a karşı nükleer dışı yaptırımlara ağırlık vermesi gerektiğini bildirdi.

Fars haber ajansının verdiği habere göre NBC televizyonuna konuşan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, her zaman KOEP’in büyük bir hata olduğunu savunduğunu belirterek, artık İran’a karşı bir kaç yönlü yaptırım imkanının yok olduğunu ve Amerika’nınİran’a karşı yaptırım konusunda diğer bazı etkili metotlara yönelmesi gerektiğini bildirdi.

Amerika, İran’a karşı düşmanca siyasetlerinrin devamında dün, İran’la ilgili 24 özel ve tüzel kişi hakkında yeni yaptırım kararı çıkarmıştı.

Kongre üyelerinden bir çoğu Trump yönetiminin bu kararını takdir ederek bunun İran’a karşı ilk etkili adım olduğunu bildirdiler.

Amerika’nın bu yaptırımlarla ilgili ileri sürdüğü bahane ise İran’ın yeni füze denemesi olup, sözde Amerika’nın bölgesel müttefiklerinin tehdit altında olduğunu iddia etmiştir.

Trump daha önce KOEP’in Amerika açısından en kötü anlaşma olduğunu ilan etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.