Purmuhammedi: İran’ın yetenekleri Batıyı temkinli olmaya mecbur etti

  • 07 Şubat 2017
  • 981 kez görüntülendi.
Purmuhammedi: İran’ın yetenekleri Batıyı temkinli olmaya mecbur etti

İslami İran adalet bakanı Mustafa Purmuhammedi, İran’ın kalkınması ve ilerlemesinin, Batı ve özellikle de Amerika’yı İran konusunda temkinli ve saldırgan olmaya zorladığını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Purmuhammedi, dün Tahran’da yaptığı açıklamada, Amerika’nın yeni başkanı Trump’ın  tehditleri ve girişimlerinin, İslam düşmanlığının açık göstergesi olduğunu söyledi.

İran adalet bakanı, İran İslam inkılabının hedefinin emperyalizme, zulüme ve diğerlerin haklarına karşı tecavüze karşı mücadele etmek olduğunu  belirtirken, İran’ın ilmi alanda  ciddi bir ilerleme kaydettiğini, uluslararası son verilere göre, İran’ın dünyada geçen yıla göre ilmi kalkınmada İran’ın kalkınma oranının yüzde 17.5 olduğunun görüldüğünü söyledi.

İran adalet bakanı, İran’ın nano teknolojisi açısından dünyada 6. sırada olduğunu, hava ve uzay teknolojisinde de 11. ve nükleer  teknoloji alanında da 14. sırada olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.