Putin: İsrail, Rusya ile imzaladığı anlaşmaya bağlı kalmadı

  • 19 Eylül 2018
  • 1.165 kez görüntülendi.
Putin: İsrail, Rusya ile imzaladığı anlaşmaya bağlı kalmadı

Rusya devlet başkanı Putin, Suriye’de bir Rus savaş uçağının düşmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘İsrail, Rusya ile imzaladığı anlaşmaya bağlı kalmadı’ dedi.

Putin, İsrail ve Rusya arasında varılan ‘tehlikeli gelişmelerden sakınılması anlaşması’na İsrail’in bağlı kalmadığını belirtirken, Rusya ırkçı İsrail Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.
Rusya Savunma Bakanlığı, içinde 15 asker bulunan İl-20 model Rus askeri uçağının Akdeniz üzerinde radardan çıktığını bildirerek, “Uçak, İsrail’e ait 4 F-16 uçağının Lazkiye saldırısı sırasında kayboldu” açıklamasını yapmıştı.

Putin “İnsanların ölümü, özellikle de böyle trajik koşullarda ölümü, her zaman bir felakettir. Hem bizim için, hem ülkemiz için, hem de ölen arkadaşlarımızın yakınları için böyledir. Bu bağlamda ölen askerlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Burada yanlışlıkla gelişen trajik olaylar zincirine benzeyen bir durum var gibi.” dedi.

Rus Savunma Bakanlığı da; ” Radarda kaybolan uçağımızı Suriye güçleri vurdu ve buna İsrail sebep oldu. İsrail’in sorumsuz davranışı nedeniyle 15 askerimiz öldü. İsrailli pilotlar askeri uçağımızı Suriye hava savunma sisteminin olduğu yöne itti. İsrail planlanan operasyondan sadece 1 dakika önce bizi uyardı. Ancak bu süre savaş uçağımızın güvenli alana geçmesi için yeterli değildi. 15 askerimiz İsrail’in sorumsuz davranışları nedeniyle öldü. İsrail’in Rusya’daki davranışları provokasyona neden oluyor. İsrail ordusunun uçağımızı inişe hazırlanırken görmemesi imkansız. İsrail’in bu düşmanca davranışına uygun ölçülerde karşılık verme hakkına sahibiz.” açıklaması yapıldı.

Kremlin’den yapılan açıklamada; “Rus uçağının düşürülmesi endişe verici, durum değerlendiriliyor. ” açıklamasında bulunuldu. Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov da, Türkiye ve Rusya arasında varılan İdlib anlaşmasının, Suriye’nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “Suriye’de düşen Rus uçağı bu anlaşmayı asla etkilemeyecek” dedi.

Bu arada siyonist rejim İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Rus askerlerin ölümünden dolayı üzgünüz, ” denildi.

Öte yandan dün gece ırkçı İsrail başbakanı Netanyahu da telefonla Rusya devlet başkanı Putin’le görüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.