Rafsancani: Irak’ta IŞİD’in yenilgisi başlamıştır

  • 13 Ocak 2015
  • 899 kez görüntülendi.
Rafsancani: Irak’ta IŞİD’in yenilgisi başlamıştır

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, Irak’ta IŞİD’in yenilgisinin başladığının artık dünya da ispatlandığını söyledi.

Rafsancani,  dün Tahran’da  Irak petrol bakanı Adil Abdul Mehdi’yi kabulünde, Irak halkının terör örgütü IŞİD’e karşı zaferlerinin çok değerli ve tarihi bir süreç olduğunu söyledi.

Ayetullah Rafsancani, bu yıl düzenlenen  Hz. Hüseyin (as) şehadetinin 40. gününde Erbain merasimini, Irak halkının fedakarlığını ispat için ve aynı zamanda  Irak’ın  cadde ve sokaklarının güvenliğinde ilerlemelerin sağlanması açısından çok önemli  bir gösteri olduğunu belirterek, ”Keşke medya kuruluşları Erbain ile ilgili olarak gerçek görüntüler yayınlansaydı ve dünya Irak halkının gönüllü bir şekilde dini merasimlere ne kadar büyük bir önem verdiğini ve tehlikelerden korkmadığını tüm dünyaya gösterseydi” dedi.

Irak petrol bakanı da, Irak’ın iç durumu hakkında ve de  Irak güçlerinin  terör örgütü IŞİD aleyhindeki art arda zaferlerine işaretle, sözkonusu terör örgütünün başta Musul olmak üzere birçok bölgede vahşiliğe devam ettiğini bildirdi ve  ”Tekfirci selefiler Hz. Peygamber’in (S) veladetinin kutlanmasını bile yasakladılar. Hâlbuki tüm dünya bu münasebetle düzenlenen kutlamalara gark olmuştur” dedi.

Irak petrol bakanı, iki ülke arasında geçmişten gelen işbirliklerine temas ederek, iki ülkenin dünyanın petrol ihtiyacını temin etmede önemli role sahip olduğunu,  bazı bölge ülkelerinin mali açıdan zarar etmelerine rağmen,  petrol fiyatlarının gerçek  rakamlara yükselmesine izin vermediklerini  dile getirirken, İran ve Irak’ın petrol fiyatlarının gerçek  rakama ulaşması  konusunda işbirliğinin ise zaruri olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.