Refah Yeniden Kapatıldı…

  • 24 Aralık 2014
  • 742 kez görüntülendi.
Refah Yeniden Kapatıldı…

Mısır yönetiminin, 3 gün süreyle açık tutulan Refah Sınır Kapısı’nı kapattığı bildirildi.
Filistin İçişleri Bakanlığı Hudut ve Sınır Kapıları İdaresi Genel Müdürü Mahir Ebu Sabha, yaptığı açıklamada, Mısır makamlarının, insani durumlar için açılan Refah Sınır Kapısı’nı 3 gün aradan sonra kapattığını belirtti.
Hasta, öğrenci ve yabancı ülkelerde oturma izni bulunan 428 kişiyi taşıyan 5 yolcu otobüsünün Gazze’den Mısır’a, 21 kişinin de Mısır’dan Gazze tarafına geçiş yaptığını söyleyen Ebu Sabha, Gazze’den Mısır’a geçmek isteyen 23 kişinin de engellendiğini kaydetti.
Mısır tarafından konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.
Mısır makamları, Refah Sınır Kapısı’ndan Pazar günü itibarıyla 3 günlüğüne “insani durumlar” için karşılıklı geçişlere izin vermişti.
İsrail ablukası nedeniyle Gazze’nin dünyaya açılan tek kapısı Refah, Mısır’da sık sık kapatılıyor.
Son olarak 24 Ekim’de Kuzey Sina vilayetinde iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, “terör sorununu kökünden çözmek” iddiasıyla bölgede 3 aylık olağanüstü hal ilan etmiş, bu çerçevede Refah Sınır Kapısı’nı da kapatmıştı. 24 Ekim’den bu yana, Mısır’da ve diğer ülkelerde beklemek zorunda kalan Gazzeliler’in dönebilmesi için ülke yönetimi, Refah’ı 4 defa kısa süreliğine “tek yönlü” açmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.