Rıza Necefi: Siyonist İsrail rejiminin nükleer dosyaları ciddiyetle ele alınmalıdır

  • 16 Haziran 2017
  • 1.058 kez görüntülendi.
Rıza Necefi: Siyonist İsrail rejiminin nükleer dosyaları ciddiyetle ele alınmalıdır

Ä°ran’ın uluslararası atom enerjisi kurumu’ndaki temsilcisi ve büyükelçi Rıza Necefi, dün bu kuruma baÄŸlı Yönetim Kurulu’nda yaptığı konuÅŸmada, batının iki yüzlü siyasetlerini eleÅŸtirerek, siyonist Ä°srail rejiminin nükleer dosyalarının ciddiyetle ele alınmasını istedi.

Ä°RNA’nın bildirdiÄŸine göre, Rıza Necefi, siyonist Ä°srail’in nükleer yeteneklerinin de ele alındığı Yönetim Kurulu’nun haziran oturumunun sonunda yaptığı konuÅŸmada,  bu rejimin nükleer silah programlarını BaÄŸlantısızlar Hareketi adına kınarken, uluslararası atom enerjisi kurumunun bu rejimin nükleer programlarını ciddiyetle masaya yatırması ve  takip etmesi gerektiÄŸini bildirdi.

Necefi, terör rejimi Ä°srail’in nükleer askeri programlarının  bölge milletleri ve uluslararası toplumun kaygılarına neden olduÄŸunu söyledi.

Ä°ran’ın daimi temsilcisi, batının  iki yüzlü ve ayrımcılığa dayalı siyasetlerini eleÅŸtirirken,  ırkçı Ä°srail rejimine  yönelik her türlü nükleer teçhizatın ve maddenin intikali ve iÅŸbirliÄŸinin tam olarak engellenmesini istedi.

Rıza Necefi, işgalci İsrail rejiminin  nükleer  siyasetlerinin bölge güvenliğini olumsuz etkilediği gibi nükleer silahların yasaklanması anlaşmasını da (NPT) olumsuz yönde  etkilediğini ve bu anlaşmanın itibarını soru altına altına götürdüğünü söyledi.

Ä°ranlı yetkili, terör rejimi Ä°srail’in NPT konvansiyonuna katılması yönünde uluslararası toplumun isteÄŸinin bu rejim tarafından hiçe sayılmasına da iÅŸaretle, bu rejimin  hala da  bütün tepkilere raÄŸmen nükleer askeri programlarını sürdürdüğünü söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.