Ruhani: ABD, İran’ın petrol satışını engelleyemez

  • 01 Mayıs 2019
  • 1.090 kez görüntülendi.
Ruhani: ABD, İran’ın petrol satışını engelleyemez

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin İran’ın petrol müşterileri için muafiyeti uzatmama kararına işaretle, Amerikalılar’ın İran’ın petrol satışına engel olmayacaklarını ve İran İslam Cumhuriyeti’nin kendi petrolünü satacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün İran’ın batısındaki Kermanşah vilayetinde bazı kalkınma projeleri ve santrallerin eşzamanlı açılışını yaptığı merasimde yaptığı konuşma, İran’ın kimseyle düşman olmadığını, ancak İran’ın hiçbir komplo karşısında sessiz kalmayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı, İran milletinin gücü ve fedakarlığının Amerikalılar’ın düşündüklerinin ötesinde olduğuna işaretle, İran’ın düşmanlıklar ve komplolara direniş ile karşılık vereceğini kaydetti.

İran’ın komşularıyla münasebetlerini çok iyi niteleyen Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’ın düşmanı pişman edeceğini vurguladı.

13 vilayette kalkınma alınında bazı projelerin eşzamanlı hizmete verilmesine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Ruhani, düşmanların nara attığı şu sıralarda, bu projelerin açılışının düşmanlar için büyük darbe niteliğinde olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.