Ruhani: Afrika ülkeleriyle ilişkileri geliştirmekten yanayız

  • 17 Ekim 2016
  • 916 kez görüntülendi.
Ruhani: Afrika ülkeleriyle ilişkileri geliştirmekten yanayız

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fildişi Sahili Dışişleri Bakanı Mabri ile görüşmesinde, İran’ın Afrika ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmeye önem verdiğini açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, resmi bir ziyaret kapsamında Tahran’da bulunan Fildişi Sahili Dışişleri Bakanı Abdallah Albert Toikeusse Mabri ile görüştü.

Son yıllarda İran ve Fildişi Sahili arasındaki ilişkilerin artırılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Cumhurbaşkanı Ruhani, “İki ülke, ortak işbirliği doğrultusunda önemli kapasitelere sahiptir. Bu kapasitelerin daha iyi bir şekilde tanınmasıyla ikili ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde olumlu adımlar atabiliriz” dedi.

Teknoloji ve mühendislik hizmetleri alanında İran’ın büyük başarılara ulaştığını kaydeden Hasan Ruhani, baraj, yol ve enerji santralleri projelerinde İran’ın Fildişi Sahili ile ortak çalışmalar başlatmaya hazır olduğunu belirtti.

Ekonomik ilişkilerin artırılması amacıyla İran-Fildişi Sahili ticaret odasının faaliyete geçmesi gerekliliğini vurgulayan Ruhani, bu sürecin ivme kazanması için de her iki ülkenin çaba sarfetmesinin zaruri olduğunu söyledi.

Terörizme karşı mücadele doğrultusunda bütün ülkelerin koordineli hareket etmesi gerektiği vurgusunu yapan Cumhurbaşkanı Ruhani, “Terörizm evrensel bir sorundur ve İslam ile de hiçbir ilgisi yoktur. Zira ki İslam barış ve dostluk dinidir” şeklinde konuştu.

Fildişi Sahili Dışişleri Bakanı da bu görüşmede, ülkesinin İran ile ilişkilerini geliştirmeye hazır olduğunu vurgulayarak, İran’ın Fildişi Sahili’ne verdiği destekten dolayı şükranlarını iletti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.