Ruhani: Düşmanlar bölgede yeni komplo peşindeler

  • 11 Kasım 2017
  • 1.206 kez görüntülendi.
Ruhani: Düşmanlar bölgede yeni komplo peşindeler

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, türlü komplolarında başarısız kalan düşmanların bölgede yeni plan ve komplo peşinde olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Tahran’da üç erk başkanları arasında düzenlenen oturumun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada; bölgede teröristlerle savaşta milletlerin elde ettiği büyük başarılara işaretle, bugün Irak, Suriye ve Lübnan halkının kendi ordularının desteği ve de İran İslam Cumhuriyeti başta olmak üzere dost ülkelerin yardımıyla bu sorunlardan artık kurtarılmak  ve terörizm meselesinin de son bulmak üzere olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı, düşmanların bölge ülkelerini parçalama ve sınırları değiştirme planının da suya düştüğünü hatırlatarak, bugün bu başarılardan dolayı, ABD, Siyonist rejim ve uşaklarının öfkeli ve rahatsız olduklarını kaydetti.

Ruhani, fakir Yemen halkının yıllardır bombalandığını ve ülkede kıtlık ve açlık yaşandığı ve salgın hastaların yayıldığı ve bu ülke halkına yardım için hava, kara ve deniz sınırlarının kapatıldığına işaretle, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı sözlerinin devamında; bölge milletlerinin düşmanların yeni komplo ve planlarına karşı uyanık olması ve yetkililerin de de gereken planlamaları yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

ABD başta olmak üzere büyük güçlerin hedef ve kararının halkı yeise düşürmek olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Ruhani, düşmanın tuzağına düşmemek için herkesin uyanık olması gerektiğini ifade etti. Ruhani ayrıca, büyük İran halkına küresel Hüseyni -as- Erbain merasimine görkemli katılımı ve Irak halkı ve hükümetine Hüseyni ziyaretçilere evsahipliği yaptığından dolayı teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.