Ruhani, halkı seçimlere çağırdı

  • 24 Şubat 2016
  • 840 kez görüntülendi.
Ruhani, halkı seçimlere çağırdı
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran halkının seçimlere coşkulu ve bir bütün olarak katılmasını gerekli ve önemli olarak niteledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, bütün İran halkından bir kez daha yoğun ve coşkulu biçimde İslami Şura ve Bilgeler Meclisi seçimlerine katılarak, ülkede demokrasi, ulusl güç ve toplumsal sermayeye güç katılıp, İslam ahlakı ve kendi birliğini ortaya koymalarını istedi.

Cumhurbaşkanı, İran halkının başka bir sınavı muhakkak geçmişteki yıllardaki gibi başarıyla geride bırakacağını vurguladı.

Ruhani, halkın seçimelere katılmasını, ulusan egemenlik, bağımsızlık ve düzenenin demokrasiye dayanmasının göstergesi olarak niteleyip, bu şartlarda seçimlere ne kadar katılım yüksek ve coşkulu olursa, halkın kendi kaderini belirlemeye verdiği özeni gösterdiğini belirtti.

Ruhani, bölgemizde bugün yaşanan gelişmelerin, İran halkının seçimlere yoğun ve görkemli katılımını gerekli kıldığını zira herkesin bölgede istikrar için İran’ı izlediğini, sadece İran değil bölgede güvenlik ve istikrar için önemli adımlar atmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

İslam İnkılabı Rehberi’nin oy kullanabilecek herkesin seçim sandığa gitmesi ve seçimlerin bütün aşmalarını kamu hakkı olduğuna diğer sözlerine temasla, İçişleri Bakanlığı, valilikler ve kaymakamlıkların İran halkının oylarını koruması ve seçimlerin her türlü şaibeden uzak tam güvenlik içinde düzenlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.