Ruhani: İran Amerika ile mücadele savaşını kesin kazanan taraftır

  • 26 Mayıs 2019
  • 802 kez görüntülendi.
Ruhani: İran Amerika ile mücadele savaşını kesin kazanan taraftır

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün gece basın mensuplarıyla görüşmesinde yaptığı konuşmada, Amerika’nın İran aleyhindeki iktisadi ve siyasi baskılarına işaretle, ‘İran milleti kesinlikle Amerika’nın baskılarına teslim olmadı ve olmayacak’ dedi.

Ruhani, Amerika’nın İran’a diz çöktüremediğini belirterek, İran İslam Cumhuriyetinin  kesinlikle Amerika ile mücadele savaşının kazanan tarafı olduğunu söyledi.

İran cumhurbaşkanı, Amerika’nın kanunsuz bir şekilde nükleer anlaşmadan çıkmasına da işaretle, ”bugün dünyanın bütün ülkeleri ve uluslararası kuruluşlar Amerika’nın bu anlaşmadan çıkmasından dolayı Amerikayı eleştirmekteler’ dedi.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs 2018 tarihinde nükleer anlaşmadan tek taraflı çıktığını ve de İran’a yönelik askıya alınan yaptırımlara tekrar başlayacağını bildirmişti

İran İslam inkılabı rehberi de, İran İslam cumhuriyeti yetkililerinden bir grubu kabulünde yaptığı konuşmada 14 mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, İran halkının Amerika’ya karşı direnişten başka seçeneğinin olmadığını ve bu mücadelede Amerika’yı geri adım attıracağını söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.