Ruhani: İran Belarus ile ilişkilerin geliştirilmesini olumlu karşılıyor

  • 07 Şubat 2017
  • 1.180 kez görüntülendi.
Ruhani: İran Belarus ile ilişkilerin geliştirilmesini olumlu karşılıyor

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın Blarus ile iktisadi, yatırım, bilim ve teknoloji gibi konulardaki işbirliğinin arttırılmasını ve Avrasya bölgesi ülkeleriyle işbirliğine sıcak baktığını söyledi.

Ruhani, dün Tahran’da Blarus Parlamento Başkanı Mihail Miyasnekoviç görüşmesinde, iki ülkenin uluslararası alanda yanyana olduğunu ve siyasi olarak da yakın tutumunun  olduğunu belirterek, iki ülke arasında ilişkilerin kalkınması ve gelişmesinin İran ve Blarus halklarının  yararına olacağını söyledi.

İran cumhurbaşkanı, başta ekonomi olmak üzere iki ülkenin farklı alanlarda işbirliğini geliştirmek için büyük kapasitelere sahip olduğunu vurgularken, “İran ve Belarus ortak bir işbirliğiyle Fars Körfezi’nden Avrupa’ya kadar uzanan bir köprü rolünü oynayabilir” dedi.

Bu arada Blarus meclis başkanı da, Blarus’un İran’la ikili ilişkilerin geliştirilmesini olumlu karşıladığını belirterek parlamentolar arası, bilim ve teknoloji, iktisadi ve turizm alanlarında işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaptı.

Mihail Miyasnikoviç, İran’a karşı uygulanan yaptırımların kaldırılmasıyla iki ülkenin daha çok işbirliği yapabileceğini vurguladı.

Belarus Parlamentosu Başkanı, sözlerinin bir bölümünde de İslam İnkılabı’nın zafer yıldönümü tebrik ederek, Belarus Cumhurbaşkanı’nın yakın zamanda İran’ı ziyaret edeceğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.